Home

Achtergrond 1 reactie

Moeizame handel in schapen

De Engelse lammeren blijven de Nederlandse schapenhouders voor de voeten lopen. De handel verloopt moeizaam. Boosdoener is de goedkope pond, die Engelse exporteurs in de kaart speelt.

Kopers laten het in Nederland daardoor wat afweten, zo merken ze zowel op de veemarkt als in de rechtstreekse verkoop. Een flinke daling van de aanvoer, minus 205 dieren, op de veemarkt in Leeuwarden kon de prijzen daar nog op niveau houden. Een ooi zwaarder dan 20 kilo noteert daardoor voor de 11de week op rij €97,50.

Prijsstijging ligt komende weken niet voor de hand

Komende weken lijkt een prijsstijging uit te blijven. Een geluk bij een ongeluk is dat de weideomstandigheden prima zijn. Er is voldoende gras beschikbaar en de winter verloopt tot nu toe mild. De verwachting is dan ook dat het aanbod op de markt verder gaat afnemen.

Prijsstijging na Nieuwjaar

Traditioneel trekken de prijzen na Nieuwjaar wat aan, wanneer het aanbod verder is gedaald en de vraag vanuit Frankrijk weer wat groeit. Ook dit keer zal dit patroon zich herhalen, al blijft de vraag met hoeveel de prijzen kunnen stijgen. De ontwikkeling van de koers van de pond lijkt daarin bepalend.

Prognose: moeizame handel

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Eén reactie

  • ghsmale

    dat is bijna 4 euro de kilo
    kalfjes brengen 0.25 de kilo op

Of registreer je om te kunnen reageren.