Home

Achtergrond

Marianne Thieme

Aanhouder wint.

Functie: partijleider Partij voor de Dieren

Geboortejaar: 1972

Marianne Thieme zit al tien jaar voor haar Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. Ook bij de aanstaande verkiezingen leidt ze de dierenpartij, als enige vrouwelijke lijsttrekker.

Sterke morele opvattingen

Thieme is een vaste waarde in politiek Den Haag. Ze wordt gedreven door sterke morele opvattingen over de omgang met dieren, milieu en natuur. Haar partij heeft een aanjagende rol voor andere politieke partijen. Zaken waar eerder alleen de PvdD aandacht voor had, worden ook door andere linkse partijen overgenomen. Dat de aanhouder wint, blijkt uit de discussie over het kalf bij de koe. Na jaren van volhouden kreeg Thieme een Kamermeerderheid op dit thema. Op vele andere dossiers kan ze de door haar zo geprezen 'diervriendelijke meerderheid' echter niet te gelde maken.

Aandacht voor dierenwelzijn blijft groeien

De maatschappelijke aandacht voor dierenwelzijn blijft ondertussen groeien. Internationaal krijgt de PvdD steeds meer zusterpartijen in de politiek. Thieme is getrouwd met biologisch akkerbouwer en 'vegetarische slager' Jaap Korteweg.

Of registreer je om te kunnen reageren.