Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Marco van Zijverden

Elk jaar verdere groei

Functie: CEO en eigenaar Dutch Flower Group

Geboortejaar: 1962

Een nieuw jaar, een nieuwe prijs. Zowat elk jaar mag CEO Marco van Zijverden van Dutch Flower Group (DFG) een blinkende bokaal uit de handen van een bekende Nederlander ontvangen. In 2016 won de zakenman pur sang de Nationale Ondernemer van het Jaar-award onder toeziend oog van premier Mark Rutte. De jury kende de prijs toe vanwege het ‘unieke ondernemerschap van het familiebedrijf en de stormachtige groei sinds 1999’.

Iedereen aan boord houden

Van Zijverden slaagt er al jaren in om het bedrijf te laten groeien, en de vele kikkers binnen de kruiwagen te houden. Want DFG wordt sterk decentraal geleid; het is in feite een collectie handelsbedrijven met ieder een eigen identiteit en afzetmarkt.

DFG is jaarlijks goed voor circa €1,4 miljard omzet en is daarmee met afstand de grootste speler in de internationale bloemen- en plantenhandel. Vanuit het perspectief van de onderneming is FloraHolland, dat op een steenworp afstand opereert, weinig meer dan een traditionele marktplaats. In 2016 wist de DFG te profiteren van toenemende export.

Of registreer je om te kunnen reageren.