Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Marc van Rooi

Regelaar op de achtergrond

Functie: algemeen directeur Van Rooi Meat

Geboortejaar: 1966

Vleesverwerker Van Rooi Meat probeert zo veel mogelijk in de luwte te werken. Niettemin is Marc van Rooi overal te vinden waar verkoopkansen liggen. Momenteel is dat China. Maar van Rooi verkoopt vlees in vrijwel ieder land waar hij toegang tot heeft.

Intern is het bedrijf gestroomlijnd. Het slachten en verwerken van varkens gebeurt allemaal in Helmond. Het bedrijf hanteert de slogan 'Van boer tot bord onder één dak'. Het slepen met karkassen of onderdelen is dus verleden tijd.

Sturende rol in varkenshouderij

Via bedrijf Proviande, ook gevestigd in Helmond, wordt het vlees verkocht aan de retail. De verwerking van rundvlees gebeurt in Someren, Van Rooi slacht zelf geen runderen.

Door programma's als Beter Leven en het Varken van Morgen geeft het bedrijf richting aan de wijze van varkens houden in Nederland. Naast informatie over karkaskwaliteit biedt Van Rooi de varkenshouder ook informatie over diergezondheid.

Harde werker die kansen grijpt

Marc van Rooi is een man van weinig woorden. Hij is een aanpakker. Hard werken en kansen grijpen is zijn handelsmerk. Dat zal niet snel veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.