Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Jaco Geurts

Samenspeler die blaft, maar niet doorbijt

Functie: Tweede Kamerlid CDA

Nevenfunctie: lid Comité van Aanbeveling Groene Poort (Nieuwspoort)

Geboortejaar: 1970

CDA'er Jaco Geurts strijdt in de Tweede Kamer voor de boeren. Hij is daarmee qua inbreng een stabiele factor in het parlement. Geurts laat geen landbouwdebat liggen en zet zich vooral in voor een beter inkomen en minder regels voor de boer. Geurts kent het politieke spel, maar moest wel wennen aan de bescheiden rol die het CDA daarin speelt, door omvang en plaats in het politieke krachtenveld.

Geen tastbare resultaten

Al zijn inspanningen ten spijt, slaagt Geurts er niet heel goed in om tastbare resultaten te boeken. Door de coalitie tussen VVD en PvdA, met bijbehorende afspraken, lukt het Geurts zelden om een meerderheid te vinden voor zijn standpunten. Dat dit hem zelf ook frustreert, lijkt zichtbaar: met enige regelmaat richt hij zijn pijlen kritisch op de VVD.

Harde werker met dossierkennis

Geurts is een harde werker, die inhoudelijk zeer goed op de hoogte is van het landbouwdossier. Zijn inzet wordt door zijn fractie gewaardeerd met een plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.