Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Frits van Eerd

Op zoek naar de marge

Functie: directeur en mede-eigenaar Jumbo Supermarkten

Geboortejaar: 1967

2016 werd voor supermarkttopman Frits van Eerd een jaar van harde keuzes. Hij verruilde de modder van Dakar voor het asfalt van Le Mans. Zakelijk baarde Van Eerd opzien door de restaurantketen La Place te kopen. Een voor Van Eerd totaal nieuwe business. De overname versterkt de positie van het bedrijf tegenover leveranciers van ‘premium’-producten. De winnaars kunnen meer verkopen, maar tegen een lagere prijs.

Tweede grootste supermarkt

Jumbo zelf zette een stevige herstructurering in. Jumbo besloot personeelszaken uit te besteden. Eerder al werd een onderdeel voor winkelautomatisering bij een ander bedrijf ondergebracht. Het bedrijf, dat de klant altijd de laagste prijs belooft, groeide de laatste jaren uit tot de tweede grootste supermarkt in Nederland. Nu is het bedrijf op zoek naar marge.

Nieuwe overnames of uitbreidingen zijn echter niet uitgesloten. Pappa Karel van Eerd mocht dit jaar in de Quote 500 toetreden tot de miljardairsclub van ons land en heeft dus diepe zakken. Bovendien is de vrees nog niet weggenomen dat grote concepten bij het grotere fusiebedrijf Ahold Delhaize sneller levensvatbaar zijn. Dat geeft druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.