Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Francis Kint

Geld zoeken voor Vion om mee te blijven doen

Functie: CEO Vion Food Group

Geboortejaar: 1962

Francis Kint werkt iets meer dan een jaar bij Vion. Een rustig jaar is dat zeker niet geweest voor de Belg. Vion is volop in beweging en er zijn vele dossiers die om zijn aandacht vragen. Bovendien heeft Kint zich flink moeten inwerken.

Geld ophalen bij externe partijen

Vanuit zijn vorige functies bij diverse bedrijven weet hij vooral veel af van groenten, fruit, scharen en messen. De vleeshandel was tot vorig jaar een onbekend terrein. Belangrijkste wapenfeit in het afgelopen jaar is de aankondiging van Vion om geld op te gaan halen bij externe partijen. Vion heeft vele miljoenen nodig om bestaande productielocaties verder te moderniseren en nieuwe marktconcepten te introduceren. De verkoop van aandelen door ZLTO is daarbij een serieuze optie. Op dat moment is het bedrijf niet meer volledig in boerenhanden.

Niet op de voorgrond

Kint treedt niet veelvuldig op de voorgrond. Het afgelopen jaar was hij een enkele keer te zien op bijeenkomsten. Het komende jaar zal cruciaal worden voor Vion. In hoeverre lukt het om geld op te halen, te moderniseren en zo mee te kunnen blijven doen met de concurrentie?

Of registreer je om te kunnen reageren.