Home

Achtergrond

Dick Hordijk

New kid moet schwung brengen

Functie: algemeen directeur Agrifirm Geboortejaar: 1958

Nadat de behoudende Ton Loman voer- en akkerbouwcoöperatie Agrifirm in de afgelopen jaren langzaam, maar zeker op het groeipad zette, is het aan de nieuwe topman Dick Hordijk meer schwung te brengen in het bedrijf.

Buitenland lonkt voor Agrifirm

Het buitenland lonkt, de verkooporganisatie moet slimmer werken en het bedrijf moet nog meer een echte multinational worden. Daarbij wordt talent de wereld rondgestuurd en moeten bedrijfsonderdelen beter met elkaar samenwerken.

Concreet moet de nutritionele kennis van de zeer succesvolle Belgische premixen- en speciaalvoerdochter Nuscience worden overgebracht aan het mengvoerbedrijf, en andersom. Hordijk komt net als Yoram Knoop uit de leerschool van het immense Amerikaanse agriconcern Cargill.

Internationale ervaring

Aan ervaring in internationaal zaken doen en het aansturen van een complex concern ontbreekt het dus niet. De vraag is hoe goed Hordijk zal gedijen in een setting, waarbij 17.000 leden via allerlei gremia invloed uitoefenen, met stropige besluitvorming tot gevolg.

Of registreer je om te kunnen reageren.