Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Carla Dik-Faber

Strijder voor de jonge boeren

Functie: Tweede Kamerlid ChristenUnie

Nevenfuncties: lid Comité van Aanbeveling van de stichting Promotie Veenendaal.

Geboortejaar: 1971

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber is niet het meest opvallende Kamerlid, maar effectief is ze zeker. Vorig jaar werd ze door opinieweekblad Vrij Nederland nog uitgeroepen tot het meest productieve Kamerlid.

Schuwt discussie niet

Dik-Faber profileert zich nadrukkelijk als politicus voor de boeren. Terwijl Dik-Faber eerder wel eens als ‘lief’ werd beschouwd, krijgt ze steeds meer lef in de politieke arena. In het zorgdebat greep ze in het debat over levenseindehulp naar het zware middel van een motie van afkeuring. Ook in het landbouwdebat komt ze steeds feller uit de hoek. Ze pikt het niet als de PvdD boeren neerzet als dierenmishandelaars en schuwt de discussie met rasdebater Thieme niet.

Voorvechter voor jonge boer

Dik-Faber is een harde werker en wil werken aan - in haar ogen - rechtvaardige, passende oplossingen. Ze vindt coalities om haar doelen te bereiken. Ze wil de boer ondersteunen, maar heeft ook nadrukkelijk zorg voor de leefomgeving. Dik-Faber is de grote voorvechter voor de jonge boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.