Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Ben Dellaert

Ambassadeur voor de pluimveesector en meer

Functie: operationeel directeur CoMore

Nevenfuncties: voorzitter International Egg Commission

secretaris Avined, Pluimned en Ovoned

Geboortejaar: 1965

Ben Dellaert is zijn tweede jaar ingegaan als voorzitter van de International Egg Commission (IEC). Vanuit die positie bouwt hij onder meer aan het aanzien van de World Egg Organization, een paraplu van suborganisaties van de IEC. De World Egg Organization speelt een belangrijke rol als het gaat om het bemiddelen van hulp van de eierindustrie in wereldwijd opererende organisaties als de WHO (humane gezondheid), OIE (diergezondheid) en FAO (landbouw).

Werkt met korte lijnen

Nationaal en internationaal is Dellaert een ambassadeur voor de pluimveesector. Of het nu is als IEC-voorzitter of als secretaris van de Nederlandse pluimveestichtingen Avined, Pluimned en Ovoned. Hij is degene die de lijntjes legt op het moment dat in Nederland opgedane ervaringen en expertise over vogelgriepbestrijding of antibioticareductie gevraagd zijn. De lijntjes zijn veelal kort.

Dellaerts invloedssfeeris echter breder. Hij is ook operationeel directeur bij dienstverlener en certificeerder CoMore. Deze organisatie heeft onlangs zijn krachten gebundeld met Kiwa, waardoor de internationale dienstverlening een positieve impuls krijgt. Kiwa en CoMore bieden samen diensten voor de internationale food-, feed- en farmsectoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.