Home

Achtergrond

Annie Schreijer-Pierik

Europoliticus leunt op uitgebreid netwerk.

Functie: Europarlementariër voor het CDA

Nevenfunctie: beschermvrouwe Rijssens Mannenkoor

Geboortejaar: 1953

Annie Schreijer-Pierik (CDA) blijft onverminderd behoren tot de buitencategorie van populaire politici. Weinig parlementariërs kunnen zich verheugen in een aanhang die zo groot is als die van de Twentse boerin.

Warm contact met achterban

Schreijer-Pierik voelt zich in Brussel en Straatsburg als een vis in het water, en ze laat ondertussen niet na het contact met haar achterban warm te houden. Ook door in Brussel haar moers taal (het Twents) te spreken. Ze bouwt en onderhoudt een zeer breed netwerk, dat zich uitstrekt van leden van de Europese Commissie tot varkenshouders in Tubbergen en van topondernemers uit de Quote 500 tot beleidsambtenaren in Den Haag.

Gebruikt netwerk efficiënt

Ze gebruikt haar netwerk efficiënt om aangelegen onderwerpen op de agenda te zetten, zoals het Natura 2000-beleid, de crisis in de varkens- en melkveehouderij of het Nederlandse derogatieverzoek.

Als lid van de grootste fractie (christendemocraten) in het Europees Parlement heeft ze meer in de melk te brokkelen dan haar gewaardeerde en eveneens populaire VVD-collega Jan Huitema, die haar overtreft in dossierkennis.

Of registreer je om te kunnen reageren.