Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Aalt Dijkhuizen

Promotor Nederlandse land- en tuinbouw

Functie: voorzitter topsector Agri & Food

Nevenfuncties: veel, waaronder bestuurslid van de Dutch Trade and Investment Board, commissaris bij Van Hessen en De Heus, mede-directeur van Holland Center China.

Geboortejaar: 1953

De toppromotor van de agrarische sector in Nederland, Aalt Dijkhuizen, is fors gedaald op de lijst in 2016. Na een top 10-notering in 2014 staat hij nu op positie 26. De voormalig bestuursvoorzitter van Wageningen UR is veel op pad buiten Nederland om agrarische producten en bedrijven aan de man te brengen. Regelmatig maakt hij deel uit van handelsmissies als boegbeeld van de topsector Agri & Food.

Veel in China

Dijkhuizen vertoeft met name veel in China, waar hij via het Holland Center samen met de Chinese Zakenman de webwinkel HollandBuy heeft opgezet. De webwinkel draait onder de vlag van het gigantische Chinese Internetbedrijf Alibaba.

Voorstander Nederlandse landbouwmethoden

Dijkhuizen is een fervent voorstander en promotor van de Nederlandse wijze van agrarische productie met inzet van hoogwaardige technologie. Volgens Dijkhuizen is dat duurzamer uit het oogpunt van efficiënt gebruik van grondstoffen. Dat komt hem ook dikwijls op kritiek te staan van groepen die vinden dat de (intensieve) Nederlandse landbouwmethoden juist verre van duurzaam zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.