Home

Achtergrond

Wisselende handel in wolvee

De handel in wolvee is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden wisselend verlopen.

Voor de ooilammeren zat er een kleine prijsstijging in. Een ooilam van boven 20 kilo noteert daarmee tot maximaal €97,50 per stuk. De verhoging kon tot stand komen door een iets aantrekkende vraag naar ooilammeren uit Frankrijk en een relatief klein aanbod ervan op de veemarkt.

Bij de ramlammeren zit er veel verschil in de handel. De zware ramlammeren verkopen goed terwijl de lichtere bijna niet gevraagd zijn. De prijs van de lichtere dieren ligt daarmee bijna gelijk aan die van de ooilammeren, iets dat niet vaak voorkomt. Zware ramlammeren noteren tot maximaal €130 per stuk.

Slachtschapen iets duurder verkocht

Vorige week was er in verhouding nog een groot aanbod van slachtschapen. Deze week werden er wat aangeboden en verliep de handel beter dan een week geleden. De schapen werden iets duurder verkocht, maar de prijs viel nog wel binnen de notering van maximaal €120 per schaap.

Wat de handel de komende weken gaat doen is nog onzeker, mede door het aanhoudend grote aanbod van goedkope Engelse lammeren die zowel levend als geslacht naar het vasteland komen.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.