Home

Achtergrond

Handel in wolvee blijft moeilijk

De handel in schapen en lammeren blijft moeizaam. Ook op de veemarkt in Leeuwarden was dinsdagochtend goed te merken dat er maar weinig vraag is naar de dieren.

Enerzijds door het grote aanbod aan de goedkope Engelse lammeren, anderzijds omdat de consument minder vraagt. Hierdoor zijn er in de afgelopen weken wat voorraden van lamsvlees opgebouwd die nu niet zomaar weg zijn.

Op de markt was er dinsdag in verhouding een groot aanbod aan kwalitatief goede ramlammeren. Dit had met de kleine vraag gelijk consequenties voor de prijs van deze dieren. De notering werd met €5 per stuk verlaagd, maar handelaren geven aan dat zij nog wel minder voor de dieren hebben gekregen. De notering ligt met maximaal €125 per ramlam €5 onder het niveau van vorig jaar.

Ook de slachtschapen zijn voor minder geld dan een week geleden verkocht. Daar bleef de notering echter stabiel op maximaal €120 per schaap.

Het aanbod aan ooilammeren was in verhouding laag en de prijs kon daardoor op niveau blijven met maximaal €97,50 per lam.

Voorlopig lijkt er nog geen snelle verbetering van de markt in te zitten en zal de afzet moeizaam blijven.

Prognose: moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.