Home

Achtergrond

Handel in lammeren moeizaam

De handel in lammeren is dinsdagochtend 15 november op de veemarkt in Leeuwarden rustig verlopen. Er was maar een klein aanbod, 510 dieren; 308 minder dan een week geleden.

De gemiddelde prijs die voor de lammeren is betaald, lag lager dan een week geleden. Toch is de notering over de hele linie stabiel gebleven. Dit komt omdat vorige week gemiddeld wat meer werd betaald voor de lammeren en de notering toen ook stabiel is gehouden.

Groot aanbod van lammeren uit Engeland

Oorzaak van de moeizame handel in lammeren blijft het grote aanbod van lammeren uit Engeland. De dieren worden zowel geslacht als levend aangeboden. De prijzen van de Engelse lammeren liggen flink lager dan die van de Nederlandse, dus inkopers kiezen steeds vaker voor de Engelse dieren.

Nederlanders houden lammeren vast

Nederlandse schapenhouders en handelaren houden op hun beurt de lammeren weer vast. Dit in de hoop dat het aanbod van de Engelse lammeren volgend jaar zal afnemen en de handel hier weer aantrekt.

Voorlopig verbetert de handel niet. De pond staat laag, en dat blijft nog wel even zo. Daardoor kunnen Engelse lammeren goedkoop naar Nederland.

De handel in slachtschapen verloopt uitstekend. Er is weinig tot geen aanbod vanuit Engeland, dus is de Nederlandse markt gewoon van toepassing.

Prognose: Moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.