Home

Achtergrond

Weinig vraag naar lamsvlees

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden op 519 stuks. Dit zijn er 432 minder dan een week geleden.

Het kleine aanbod kwam niet op een slecht moment. De vraag naar schapen- en lamsvlees, zowel uit binnen- als buitenland, is klein. Met dit aanbod op de markt was er een aardig evenwicht in de handel en konden de prijzen over de gehele linie stabiel blijven. Handelaren geven aan dat als het aanbod wel groter was geweest, dat de prijs dan was gedaald.

Engelse lammeren

Naast de tegenvallende vraag zien handelaren ook dat er Engelse lammeren en lamskarkassen tegen zeer lage prijzen worden aangeboden op de Europese markt. De pond noteert laag, waardoor er bij uitbetaling in euro’s een marge ontstaat en de lammeren hier voor minder geld op de markt kunnen komen. Dit zal nog wel even zo blijven en deze concurrentie zal ervoor zorgen dat de handel het hier niet zo gemakkelijk zal krijgen als eerder werd voorspeld.

Een ramlam zwaarder dan 25 kilo noteert tot €130 per stuk, ooilammeren brengen maximaal €97,50 per stuk op. Slachtschapen gaan van de hand voor maximaal €120 per stuk.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.