Home

Achtergrond

Koers ForFarmers gestabiliseerd

Het aandeel ForFarmers is na een flinke koersstijging vorige week niet teruggevallen.

Een dag na een flinke koerssprong vorige week donderdag, bleek vermogensbeheerder APG een fors belang van 6,7% te hebben opgebouwd in het veevoerconcern. APG, dat onder meer belegt voor pensioenfonds ABP, had eerder een belang kleiner dan 3%. De koers ForFarmers steeg naar bijna €7 om de dagen erna rond €6,80 te blijven bewegen.

Aandelenkoers JBS leeft op

Een tweede bedrijf dat deze week de koers verder zag stijgen, is JBS. De beurskoers van het Braziliaanse vleesconcern daalden toen de Batista-broers die leiding gaven aan JBS in verband werden gebracht met een groot corruptieschandaal. JBS is deels beursgenoteerd maar nog goeddeels onder controle van de Batista-familie, die ook andere bedrijven bezit. Het aandeel reageert nu vooral op een algemene beursopleving in Brazilië.

Problemen voor General Mills

Het aandeel General Mills kwakkelt. De Amerikaanse producent van onder meer yoghurt en ontbijtgranen presteert ondermaats. Het afgelopen kwartaal daalde de omzet gecorrigeerd voor verkochte en aangekochte onderdelen met 4%. De brutomarge daalde met 60 basispunten en de winst per aandeel daalde met 3%. De bekende merken van General Mills, zoals Cheerios en Yoplait, lijken niet langer een garantie voor gezonde groei.

Het is een probleem dat ook Kellogg’s en tot op zekere hoogte Kraft Heinz treft. De onderneming erkent dat het structureel niet goed gaat en probeert haar productportefeuille aan te passen en vooral ook gezonder en hipper te maken. Dat deed ze al met de aankoop van het biologische voedingsbedrijf Annie’s in 2014, voor $830 miljoen.

Beleggers mogen General Mills straffen voor slechte resultaten, analisten zijn niet unaniem negatief. Het aandeel is gedaald naar amper $62. Analisten hebben gemiddeld een koersdoel van $67,50 op het aandeel gezet.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vindt u in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.