Home

Achtergrond

Herstel koersen Chinese voedingsindustrie

Het Chinese vleesbedrijf WH Group ziet de beurskoers in Hongkong gestaag stijgen.

Afgelopen week steeg de koers met bijna 4% naar 7,06 Hongkong dollar. Daarmee ligt de koers 63% hoger dan begin dit jaar.

Volgens persbureau Bloomberg keren investeerders terug naar de Chinese voedingsindustrie na een serie van schandalen met voedingsmiddelen een aantal jaren geleden.

Tekenend is in dat verband de voorgenomen beursgang van de Chinese varkensproducent Cofco Meat Holdings, een onderdeel van het Chinese agriconcern Cofco. Dat bedrijf wil $333 miljoen ophalen met de beursgang.

Tot de geïnteresseerden in Cofco hoort ook het Braziliaanse vleesconcern BRF. Volgens persbureau Reuters neemt BRF een belang van $20 miljoen. Bovendien hebben beide bedrijven onlangs een overeenkomst getekend voor nieuwe strategische samenwerking tussen beide bedrijven.

De koers van BRF kreeg eind vorige week een forse tik. Het kreeg op een dag een daling van 3% te verwerken. Met een daling van bijna 5% in een week is BRF de grootste daler van afgelopen week, maar staat nog wel 22% boven de koers van begin dit jaar.

Koers Kerry Group hersteld

De beurskoers van de Ierse Kerry Group herstelde afgelopen week van een forse koersdaling een week eerder. Oorzaak was toen een forse daling van het Britse pond als gevolg van verhalen over een harde Brexit. Een lager koers van het pond zet de inkomsten van de Ierse zuivelaar onder druk, omdat een fors deel van de omzet in het Verenigd Koninkrijk wordt behaald. De koers ligt ondanks het herstel altijd nog circa 7% lager dan begin dit jaar.

Kwartaalresultaten Unilever slecht ontvangen op beurs

De koers van voedingsconcern Unilever daalde afgelopen week met ruim 4%. De kwartaalresultaten die op 13 oktober zijn gepubliceerd, werden slecht ontvangen door beleggers. De koers van het Brits-Nederlandse bedrijf ligt daarmee medio oktober net iets onder de koers van begin dit jaar.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vindt u in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.