Home

Achtergrond 1205 x bekeken

Markt rundveevoeders onverminderd rustig

De handel in ruwvoer in bijproducten blijft kalm. De prijzen gaan ook bijna allemaal ongewijzigd het nieuwe jaar in.

Aardappelsnippers dalen echter wel in prijs. De aardappelverwerkende industrie komt weer volop in productie, waardoor het aanbod stijgt. Handelaren geven aan dat vooral het aanbod van B-kwaliteit groot is, wat druk zet op de prijs van de A-kwaliteit snippers. De prijs van A-kwaliteit snippers daalt daardoor met zo'n €2,5 per ton naar maximaal €42,50.

Vanaf deze week zijn er ook weer erwtenvezels beschikbaar. Deze week zal het product mondjesmaat beschikbaar zijn en vanaf volgende week weer volop. De prijs start op €39 per ton bij een drogestofpercentage van 21%. De vraag naar mais en ruwvoeders als hooi en stro is erg rustig. De prijzen noteren over de gehele linie stabiel. Melkveehouders wachten af hoe ver ze komen met hun eigen ruwvoervoorraad voordat zij ruwvoeders bestellen.

FrieslandCampina

Het is nu afwachten hoe de markt zich zal ontwikkelen. De mededeling van FrieslandCampina, die aankondigde €2 per 100 kilo meer uit te betalen als de melkleverantie lager ligt, heeft al de nodige invloed op de uitstoot van koeien. Dit kan voor de individuele melkveehouder net het verschil betekenen tussen aankoop van voer of net uitkomen met het eigen voer. De afwachtende houding op de markt zal dan ook nog wel even aanhouden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.