Home

Achtergrond

Koers euro stijgt, Euribor stabiel

De euro zit in de lift. De munt won terrein tegenover dollar en pond maar nog het meest tegenover de Chinese yuan.

Een euro is nu 7,1 yuan waard en daarmee staat de euro op het hoogste niveau tegenover de Chinese munt sinds februari. De Chinese regering heeft de munt gedevalueerd. Naar eigen zeggen past de aanpassing bij de verzwakking van de economie, maar anderen zien de devaluatie als het startschot in een wisselkoersoorlog.

Zeepbellen voorkomen

De devaluatie loopt vooruit op een Amerikaanse renteverhoging waar het maar op blijft wachten. De Amerikaanse economie groeit alweer even heel behoorlijk maar vooralsnog durft de centrale bank de rente niet te verhogen. Wanneer ze dat wel doet, om zeepbellen in de economie te voorkomen, zal het verschil met de yuan nog groter worden. Daarmee neemt de Chinese koopkracht op de grondstoffenmarkt nog verder af. De rentes in Europa zijn vooralsnog stabiel.

Euribor naar -0,05 pocent

De Euribor-rente met een looptijd van drie maanden lijkt nog steeds langzaam op weg naar de -0,05 procent in het vierde kwartaal die ING verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.