Home

Achtergrond

Euro daalt, rente stabiel

De wisselkoers van de euro is ten opzichte van vorige week bijna 2 procent gedaald. Met een waarde van $1,08 komt 'pariteit' met de dollar echt in zicht.

Voor de export is een lagere waarde van de euro voordelig, maar de import van bijvoorbeeld veevoergrondstoffen en aardolie die vaak in dollars wordt afgerekend wordt wel duurder.

Hogere beleidsrente VS laat dollar aansterken

De waarde van de euro zal vermoedelijk verder dalen wanneer de Amerikaanse centrale bank in september of enkele maanden later besluit de beleidsrente te verhogen, wat de dollar zal doen aansterken.

Roebel steeds minder waard

De Russische roebel zakt ondertussen verder weg. Een week geleden was een euro nog minder dan 66 roebel waard, inmiddels is dat opgelopen tot 69 roebel.

Rente 3-maands Euribor -0,024%

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van drie maanden is licht gedaald tot min 0,024 procent. De interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, ligt daarmee op een dieptepunt. Voor de rente op lange termijn wordt vaak gekeken naar staatsobligaties met een looptijd van tien jaar. De rentes die voor schuldpapier van landen in de Eurozone betaald wordt, zijn stabiel.

Jan%20Cees%20Bron

Of registreer je om te kunnen reageren.