Home

Achtergrond

Bunge levert fors in

Het aandeel Bunge heeft ten opzichte van vorige week ruim 8 procent ingeleverd. Het Amerikaanse agriconcern rapporteerde dan ook slechte kwartaalcijfers.

De winst daalde ten opzichte van een jaar eerder met 70 procent tot 50 dollarcent per aandeel. Analisten van banken die het aandeel volgen hadden eerder gedacht aan $1 tot $1,40.

Braziliaanse economie geeft Bunge problemen

Bunge bleek grote problemen in Brazilië te hebben. De afzet van voeding en vooral plantaardige oliën kwam volgens topman Soren Schroder zo goed als stil te liggen. De werkloosheid in Brazilië neemt toe, van groei is geen sprake meer en de lokale munt is scherp gedevalueerd. Daardoor neemt de import af en vallen in Brazilië gerealiseerde resultaten in dollars lager uit.

Laagste koers voor Bunge sinds eind maart

Bunge sloot woensdag af op een koers van $78,67 en dat is het laagste niveau sinds 26 maart. Diverse analisten hebben hun verwachtingen voor het aandeel Bunge recent verlaagd. Citigroup verlaagde zijn koersdoel van $95 naar $93 maar handhaaft een koopadvies. The Street verruilt een koopadvies voor het advies het aandeel vast te houden. Zacks adviseert te verkopen.

JBS maakt opmars op beurs

Ondanks de Braziliaanse malaise maakte JBS een enorme opmars op de beurs door. Het aandeel won eind vorige week bijna 7 procent aan waarde. JBS profiteert vooral van scherp verbeterde winstcijfers bij de dochterbedrijf Pilgrim's Pride, de tweede grootste pluimveeslachter in Europa. Minder gelukkig was de nummer één, Tyson Foods.

Tyson heeft verbetering rundvleesmarkt nodig

Tyson Foods' kipactiviteiten lopen wel goed maar als de markt voor rundvlees niet snel verbeterd, zal de onderneming naar eigen zeggen zijn winstverwachting van $3,30 tot $3,40 niet halen. Het vleesbedrijf uit Arkansas gaat daarom voorlopig uit van $3,10 tot $3,20. Rundvlees is goed voor 42 procent van de omzet van Tyson.

Of registreer je om te kunnen reageren.