Home

Achtergrond 1520 x bekeken

Markt bijproduct en ruwvoer is rustig

De vraag naar voeders voor de melkveehouderij is aan de tamme kant. De stemming is afwachtend.

Een deel van de boeren teert nog op ruwvoervoorraden van het goede seizoen 2014. Ook worden de kosten scherper bekeken, na de aanvankelijke euforie over het wegvallen van melkquotering. Mestafzet is duur en de melkprijs een stuk verlaagd. De voerprijzen bieden weinig reden tot klagen. Niet alle voerhandelaren hebben de vorige week hun bierbostel prijs verlaagd en deden dat nu, met gemiddeld 5 cent per procent droge stof. De bierbostel is voordeliger dan vorig jaar, zowel wat betreft absoluut prijspeil (ca. 35 cent per procent droge stof goedkoper) als de verhouding tot de voederwaardeprijs. Melkveehouders kunnen nu hun slag slaan, zeker als ze gebruik maken van kwantumkorting.

Het brouwvolume is momenteel groot, bovendien zijn meer eiwitbrengers de laatste weken goedkoper geworden, zoals tarwegist-concentraat.

Het aanbod ruwvoer is aan de krappe kant, in dit deel van de voedermarkt is eerder prijsstijging dan goedkoper aanbod te voorzien.

Het aanbod reststroom uit de aardappelindustrie, de snippers, is nog goed. De verwerking van oude oogst aardappelen loopt gezien het late groeiseizoen nog wel even door.

Prognose: stabiel

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.