Home

Achtergrond

Prijs ooilammeren verder omhoog

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden goed verlopen. Het aanbod was met 1.460 dieren weer flink te noemen.

De prijs van ramlammeren bleef stabiel, dit werd veroorzaakt door het in verhouding grote aanbod van de ramlammeren. Handelaren spraken over zo'n 1.000 ramlammeren. De prijs ligt op maximaal €130 per stuk €10 meer dan vorig jaar.

Het aanbod van slachtschapen en ooilammeren was in verhouding dus niet erg groot. Dit zorgde ervoor dat de prijs van deze dieren met €5 kon stijgen. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal €110 op. Dit is €20 meer dan eenzelfde lam vorig jaar opbracht. Slachtschapen van eerste kwaliteit kosten maximaal €125 per stuk, maar liefst €28 meer dan vorig jaar.

Over een paar weken zal er ook wat handel ontstaan voor de paasdagen. Deze handel bestaat voornamelijk uit zuiglammeren die speciaal voor deze feestdagen opgefokt zijn. Handelaren denken dat het aanbod niet al te groot zal zijn en de prijs hoog. Na deze paashandel zal de handel in zuiglammeren pas weer opleven in mei.

Handelaren zijn al met al tevreden met de prijzen die ze nu ontvangen. Nu is de hoop gevestigd op een snelle hervatting van de tweede verzamelslag welke nog meer leven in de handel kan blazen.

Prognose: goede handel.

 

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:


Rammen > 25 kilo

Slachtschapen

Ooien > 20 kilo

Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.