Home

Achtergrond laatste update:27 mrt 2015

Percelen nu al doorgeven

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) adviseert om zo snel mogelijk de percelen door te geven in de applicatie Mijn percelen. Dit kan al vanaf heden. De applicatie is gedurende het hele jaar beschikbaar.

Voor de Gecombineerde Opgave 2015 is het noodzakelijk om vóór 15 mei de percelen bij te werken. Wie dit niet doet, zal tijdens het invullen van de opgave eerst naar de perceelsapplicatie moeten om vervolgens de opgave af te ronden.

Voordeel van het snel doorgeven van de percelen is dat de ondernemer via www.glbcheck.nl kan controleren hoe het bedrijf ervoor staat, wat de waarde is van de rechten, hoeveel steun hij kan verwachten en – wellicht het 
belangrijkste – of het bedrijf 
voldoet aan de vergroeningsvoorwaarden. Wie in aanmerking wil komen voor de steun voor vergroening, kan via deze check zien of het bouwplan conform de voorwaarden is. Het aanpassen van het bouwplan is dan nog mogelijk.

Via Mijn percelen is het mogelijk om nieuw in gebruik genomen percelen aan te melden en percelen af te melden die niet meer in gebruik zijn. Verder kunnen percelen samengevoegd of gesplitst worden. Tevens kan het gewas of het gebruik van een perceel gewijzigd worden. In de perceelsapplicatie is het ook mogelijk om akkerranden aan te geven, evenals een perceel in te tekenen in een bestaand perceel.

De applicatie Mijn percelen is te vinden via mijn.rvo.nl. Klik op 'grond' en vervolgens op 'percelen registreren'. Aan de rechterzijde van de pagina, onder het kopje 'direct regelen' staat de link naar Mijn percelen.

Om beter aan te sluiten op Europese regels voor betalingsorganen heeft RVO.nl besloten om de opgave van percelen uit de Gecombineerde Opgave te halen. De boer zelf is de zogenoemde bronhouder van Mijn percelen. Dit houdt in dat hij zelf verantwoordelijk is wat er in deze applicatie wordt geregistreerd. RVO.nl wijzigt in deze applicatie niets. Het aanvragen van een betalingsrecht op een perceel moet wel in de Gecombineerde Opgave gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.