Home

Achtergrond 3 reacties

Overijssel stopt schieten ganzen niet

Zwolle - Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel gaat voorlopig het schieten van ganzen in en nabij natuurgebieden niet stoppen.

De Raad van State had de provincie gevraagd voor 1 maart te reageren op een handhavingsverzoek ingediend door Vogelbescherming Nederland.

Volgens de Vogelbescherming heeft de provincie in strijd gehandeld met de Natuurbeschermingswet door het schieten toe te staan zonder vergunning. Het provinciebestuur meent dat het te weinig tijd krijgt van de Raad van State om een afgewogen besluit te nemen, meldde ze donderdag.

De ganzenjacht in de winter is omstreden. De provincie verloor in januari een kort geding. De rechtbank in Zwolle schortte het jagen tot 1 maart op. De Vogelbescherming stapte vervolgens naar de Raad van State.

Laatste reacties

  • Gijs Gans

    Het is niet in Natuurgebieden het is gewoon op landbouwgrond aan de buiten kant van de n2000 gebieden.volledig in eigendom van boeren dus niks aan de hand . gewoon bestaand gebruik. Een medewerker van NM probeert via de vogelbescherming de provincie Overijsel een hak te zetten .

  • vandenbrand

    raar land hier, het is vergelijkbaar met als een burger jeuk op zijn rug heeft, zou hij niet mogen krabben. als een boer op eigendomsgrond last van opvretende ganzen heeft, mag hij ze niet bestrijden. terwijl vogelbescherming er geen cent voor schadevergoeding over heeft. in andere landen van de eeg gaat het er heel anders aan toe, hoera een Europa!!!!!

  • PetervanKempen

    De natuurfreaks venten een natuurbeschermingswet artikel uit wat zegt dat er externe werking zou zijn die activiteiten als jacht kan verbieden naast huin gebieden. helaas is dit niet van toepassing als er geen aangetoonde situatie is dat die externe werking van kracht zou moeten zijn. vandaar dat de VB verloren heeft. bij voorbaat de baas spelen over aangrenzend boerenland met deze smoes is ook in Fryslan blijkbaar in de mode. Ook daar is het puur intimidatie die ten doel heeft schade bestrijding naast zo een neptuur gebied te frustreren. helaas de VB verloor en de externe werking bleek een kletsverhaal.
    Benieuwd of men in Fryslan ook wakker wordt??
    Het gaat per provincie, en de anti's, die hebben alle tijd, wij moeten ook nog werken voor de kost.

Of registreer je om te kunnen reageren.