Home

Achtergrond

Kleine prijsbewegingen in voeders

De markt voor bijproducten en ruwvoeders is rustig gestemd.

De ruwvoerprijzen zijn over de hele linie ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Alleen voor goede kwaliteit voederstro ligt een prijsstijging in het verschiet van €5 per ton. Dit is namelijk beperkt verkrijgbaar. Na enige opleving is de vraag naar ingekuilde snijmaïs weer iets teruggezakt. De voederwaardeprijs van kuilmais met een gemiddelde kwaliteit haalt amper de onderkant van de huidige vraagprijzen. Het prijsniveau van enkele bijproducten in relatie tot de voederwaarde is veel interessanter.

De verkoop van bijproducten is behoorlijk stabiel. Bierbostel is iets duurder geworden, als reactie op vlotte afzet dankzij een aantrekkelijke marktprijs en voldoende aanvoer uit de brouwerijen. Het is een schommeling die nog beperkt is tot circa €0,05 per procent droge stof.

De prijs van aardappelstoomschillen is €0,20 per procent droge stof gedaald. Vloeibaar aardappelzetmeel is €0,10 per procent droge stof goedkoper. Met ingang van deze week zijn er weer erwtenvezels op de markt, goede bron van ruwe vezel en zetmeel, als alternatief voor de uitverkochte aardappelpersvezels. Ze kosten voorlopig €39 per ton. Erwteneiwit is eveneens weer beschikbaar voor, afhankelijk van de regio, €2,10 tot €2,20 per procent droge stof.

Prognose: topkwaliteit stro duurder

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.