Home

Achtergrond laatste update:27 mrt 2015

Alleen steun met KvK-nummer

Wie Europese steun wil ontvangen moet dit jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wie geen KvK-nummer heeft, krijgt ook geen geld, benadrukt uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

RVO.nl heeft niet goed in beeld hoeveel boeren nog geen KvK-nummer hebben en hoeveel van hen wel in aanmerking willen komen voor betalingsrechten.

Van de 85.000 boeren die verzocht zijn om de Gecombineerde Opgave in te dienen hebben er 6.900 nog geen nummer van de Kamer van Koophandel doorgegeven. RVO.nl laat weten dat gezien de bedrijfsgrootte van deze bedrijven er eigenlijk wel een KvK-nummer zou moeten zijn.

Begin maart zijn 2.400 relaties aangeschreven om het KvK-nummer te melden bij RVO.nl. Zij hadden vorig jaar ook toeslagrechten aangevraagd en de uitvoeringsorganisatie verwacht dat deze groep ondernemers ook dit jaar in aanmerking wil komen voor steun vanuit Brussel. De overige relaties worden via nieuwsbrieven en in de Gecombineerde Opgave zelf geïnformeerd over de verplichte inschrijving bij de Kamer van Koophandel als er een beroep wordt gedaan op Europese steun.

Naast de groep boeren die nog niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, is er een categorie die wel een KvK-nummer heeft doorgegeven aan RVO.nl, maar nog geen agrarische SBI-code heeft. Deze relaties hebben van de uitvoeringsorganisatie begin maart een brief ontvangen. Ieder bedrijf dat zich inschrijft in het Handelsregister krijgt een SBI-code. Deze code geeft aan wat de belangrijkste activiteit van een bedrijf is. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling (voorheen BIK) en is opgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS gebruikt de gegevens om bedrijven in te delen naar hoofdactiviteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.