Home

Achtergrond

Yoram Knoop

Hard op weg naar de beurs.

Functie: CEO ForFarmers
Nevenfuncties: lid stuurgroep Europese veevoer­organisatie FEFAC
Geboortejaar: 1969

ForFarmers presteerde het eerste halfjaar in ‘uitdagende’ marktomstandigheden behoorlijk. De omzet daalde door lagere grondstofkosten maar de winst nam licht toe. De totale voerafzet steeg met 3 procent naar ruim 4,5 miljoen ton inclusief de afzet van aangekochte bedrijven. Van spectaculaire, sprongsgewijze groei is al even geen sprake meer. Het past bij topman Yoram Knoops streven het bedrijf uit de Achterhoek vooral winstgevender te maken.

Het bedrijf investeerde daarom in 2015 in activiteiten met meer toegevoegde waarde en verleent steeds meer verschillende diensten aan boeren.

Oorlogskas

En het geld is nog niet op. ForFarmers heeft een oorlogskas van circa € 200 miljoen. Voor Knoops loopbaan zal het voorjaar van 2016 alvast heel spannend worden. Een beursgang lijkt vrijwel zeker, maar als het toch afketst, zal Knoop waarschijnlijk zijn conclusies trekken. Lukt het wel, dan wordt het afwachten wat de koers van het nieuwe aandeel doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.