Home

Achtergrond

Sharon Dijksma

Bewindsvrouw op doorreis

Functie: Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu
Geboortejaar: 1971

Met haar overstap van het ministerie van Economische Zaken naar Infrastructuur en Milieu verloor ze ook haar toppositie in de AgriTop 50.

De PvdA-politica slaagde er in, ondanks haar politieke achtergrond, een redelijk vertrouwen op te bouwen binnen de agrarische sector. Met haar aarzelende ingreep in de groei van de melkveehouderij maakte ze zich niet populair, zeker niet toen ze op

2 juli 2015 aankondigde fosfaatrechten in te gaan voeren.

Overstap

Haar eerder gememoreerde multi-inzetbaarheid kwam partijleider Diederik Samsom goed van pas toen Wilma Mansveld als staatssecretaris op Infrastructuur en Milieu moest worden vervangen. De overstap werd haar niet in dank afgenomen.
Het deed het imago van de sector geen goed dat al voor de tweede keer binnen deze kabinetsperiode een nieuwe bewindspersoon op landbouw moest worden gezocht.

Bovendien liggen er nog een aantal lastige dossiers, waaronder de invoering van de fosfaatrechten. Dijksma ging voortvarend aan het werk en vergat daarbij niet wat ze als staatssecretaris voor landbouw had opgestoken. Ook als bewindspersoon voor milieu, roemde ze de inspanningen van de Nederlandse sector voor een klimaatslimme landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.