Home

Achtergrond 1395 x bekeken

Ramlammeren duurder bij klein aanbod

De handel in wolvee is dinsdag op de Veemarkt Leeuwarden goed verlopen voor de ramlammeren. Het aanbod van het wolvee lag met 935 stuks bijna 550 stuks lager dan een week geleden.

De handel in ramlammeren verliep vriendelijker dan een week geleden en de prijs kon met €2,50 omhoog naar maximaal €130 per lam. De prijs ligt daarmee ruim boven het niveau van vorig jaar, toen werd er maximaal €120 betaald voor eenzelfde ramlam.

Tegenvallende handel ooilammeren

De handel in ooilammeren viel tegen, geheel tegen verwachting in. Traditioneel gezien is de afzet van ooilammeren in de laatste weken van december goed. De export van lammeren uit Engeland en Ierland staat dan vaak op een lager pitje en dan kan de Nederlandse markt profiteren. De vraag vanuit Frankrijk valt echter tegen, waardoor de prijs van de ooilammeren moeizaam kon standhouden op maximaal €95 per lam. De prijs ligt daarmee iets lager dan vorig jaar, toen werd er €2,50 meer per lam betaald.

Stabiel aanbod slachtschapen

De handel in slachtschapen blijft onverminderd goed. Het aanbod van de dieren blijft mooi stabiel door de goede prijs die het hele jaar voor de schapen wordt betaald. De schapen brengen maximaal €120 per stuk op, evenveel als een jaar geleden.

Handelaren hebben de hoop dat de vraag vanuit Frankrijk volgende week weer wat aantrekt en de prijs van de ooien wat kan stijgen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.