Home

Achtergrond

Piet Boer

Opperboer moet vechten voor en met de leden.

Functie: voorzitter coöperatie FrieslandCampina, voorzitter Raad van Commissarissen 
FrieslandCampina
Nevenfuncties:
commissaris Alfa Top Holding, lid topteam Agri & Food
Geboortejaar:
1960

Het jaar 2015 was geen goed melkprijsjaar, maar toch kan Piet Boer relatief tevreden terugkijken. FrieslandCampina deed het bovengemiddeld goed in een slechte markt.

Dat is vooral dankzij de goede marktpositie die FrieslandCampina overzee heeft opgebouwd, met name in Azië en Afrika. In Europa doet FrieslandCampina het ook niet slecht, maar dichtbij huis is het minder onderscheidend.

Positief beeld bij consumenten

De coöperatie slaagt er goed in het positieve beeld bij consumenten ver weg in stand te houden. In Nederland is dat moeilijker door de stijgende melkproductie, die een dito mest- en mineralenstroom oplevert, en gepaard gaat met meer opstallen. Dit dreigt het goede imago te bederven. Alleen kwaliteitsproducten leveren is niet genoeg. De melkveehouderij moet duurzaam en van onbesproken gedrag blijven.

Dat laatste is een zware opgave, want het past niet altijd in het plaatje dat veel leden voor ogen hebben met hun eigen bedrijf. Was het maar de natuur of de EU die grenzen stelde, maar nee, het zijn milieu en samenleving. Boer mag de zorg hierover per eind 2016 overdragen, dan zit zijn termijn er op.

Of registreer je om te kunnen reageren.