Home

Achtergrond

Pierre Berntsen

Bankier bij tweede keus.

Functie: Directeur agrarische bedrijven 
ABN Amro
Geboortejaar: 1963

Molenaarszoon Pierre Berntsen is als directeur agrarische bedrijven van ABN Amro verantwoordelijk voor de nodige miljarden die jaarlijks worden geïnvesteerd door boeren en tuinders in Nederland. Berntsen bemoeide zich ook met het voortdurende debat over de toekomst van de Nederlandse land- en tuinbouw. Terecht stelde Berntsen vast dat de sector twee gezichten heeft: dat van de succesvolle, internationale agribusiness, en anderzijds de ploeterende boeren en tuinders die vaak maar net rondkomen. Maar in een markt die wordt gedomineerd door de Rabobank, is Berntsen dus ook de eeuwige nummer twee. Zijn woorden kunnen het verschil in euro’s beheerd vermogen niet goed maken.

Ambities in de landbouw

ABN Amro kwam in 2015 ook niet of nauwelijks dichter bij Rabobank. Rabobank kan als enige een sector op zijn kop zetten met beleid, en toonde in 2015 voor het eerst de bereidheid ook inderdaad een grotere invloed uit te gaan oefenen. De vraag is welke invloed de gedeeltelijke beursgang van ABN Amro zal hebben op de ambities in de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.