Home

Achtergrond

Martijn van Dam

Nieuweling op glad ijs.

Functie: staatssecretaris van EZ (LNV)
Geboortejaar: 1978

De kersverse staatssecretaris Martijn van Dam heeft als nieuwkomer nog geen staat van dienst kunnen opbouwen die een bestendige hoge positie in de AgriTop 50 rechtvaardigt. Desalniettemin heeft hij in de eerste dagen als bewindsman een goede indruk achtergelaten.

Van Dam is een dossiervreter die voor de landbouw betrekkelijk onbekend was, tot hij staatssecretaris Sharon Dijksma opvolgde op het ministerie van Economische Zaken. Binnen de fractie van de PvdA had hij zich echter op de achtergrond al wel bezig gehouden met onder andere de verantwoorde groei van de melkveehouderij.

Kans op uitglijders

Van Dam lijkt wat informeler in de omgang dan zijn voorganger. Als bewindspersoon in de Tweede Kamer heeft hij zich vooralsnog niet op glad ijs hoeven begeven. Kans op uitglijders is er bij de invoering van het systeem van fosfaatrechten voor de melkveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.