Home

Achtergrond

Marc van Rooi

Rundvleestak naar huis gehaald.

Functie: directeur Van Rooi Meat
Geboortejaar: 1966

De familie Van Rooi zit nooit stil. Marc van Rooi, de man achter Van Rooi Meat, haalde in 2015 de rundvleesverwerking van Middelburg naar Someren. Het slachten van de runderen laten ze doen. De verwerking van het vlees – van Franse, Ierse en Nederlandse koeien en rosékalveren – doen ze zelf.

Afgelopen jaar is het eerste volledige jaar dat Van Rooi Meat werkt in de fors uitgebreide varkensslachterij in Helmond. Daar beschikt het bedrijf over ruim 6 hectare vloeroppervlak voor het slachten, verwerken en verpakken van varkensvlees. Ook is er een vrieshuis voor ruim 10.000 ton vlees.

Hele proces onder één dak

Van Rooi is met de slachterij en uitbenerij de eerste Nederlandse vleesverwerker waar het hele proces onder één dak plaats vindt. ‘Van boer tot bord onder één dak’, in de woorden van Van Rooi. Voordeel van de centralisatie is dat het vlees sneller in de winkel ligt en waardoor het langer houdbaar is.

Naast de slachterijen in Helmond en Someren bestaat de Van Rooi Group uit Veehandel M.A. van Rooi in Lieshout. De veehandel zorgt voor de aanvoer van slachtvarkens en levert biggen. In Scherpenzeel (Gld.) zit Proviande, een andere dochter van de groep. Die is gespecialiseerd in het voorverpakken van vlees en levert ook biologisch vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.