Home

Achtergrond 786 x bekeken

Jaco Geurts

Samenspeler die blaft, maar niet doorbijt.

Functie: Tweede Kamerlid CDA
Geboortejaar: 1970

CDA’er Jaco Geurts is een constante en voorspelbare factor in de Tweede Kamer. Hij houdt van samenspelen en is daarbij niet eenkennig. Hij diende het afgelopen jaar moties in die ook de handtekening droegen van SGP, ChristenUnie, VVD of PvdA. Hij is ook bereid een nederlaag te incasseren. Bijvoorbeeld bij het indienen van een motie van begin dit jaar om geen vruchtbare landbouwgrond meer om te zetten in natuur. De motie kreeg slechts de steun van PVV, SGP en de Groep Bontes van Klaveren. Maar daarmee was wel de positie van het CDA gemarkeerd.

Regeldruk in de agrarische sector

Het behoud en de ondersteuning van het gezinsbedrijf in de landbouw, is voor Geurts een van de leidraden in zijn koers. Hij ziet met lede ogen de regeldruk in de agrarische sector toenemen. “Het lijkt erop dat een boer straks eerst zijn boekhouder moet vragen of hij mag gaan melken of zijn land op mag gaan”, constateerde hij bij de begrotingsbehandeling.

Geurts is kritisch over het huidige kabinet, maar is niet degene die het hardst doorbijt als het erop aan komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.