Home

Achtergrond 1043 x bekeken

Jaap Korteweg

Akkerbouwer, boerenvoorman, vegaslager

Functie: Directeur De Vegetarische Slager, eigenaar J.A. Korteweg Holding
Geboortejaar: 1962

De West-Brabantse akkerbouwer Jaap Korteweg werkt hard aan een derde carrière, die in ieder geval publicitair al succesvol is. Zakelijk lijkt het ook niet slecht te gaan. Producten van de Vegetarische Slager zijn in tal van supermarkten te koop. Om de business verder te versterken werd eerder dit jaar een crowfunding-campagne opgezet, waarmee een deel van het benodigde kapitaal binnenkwam. De Vegetarische Slager kan binnenkort nog meer producten op de markt brengen.

Markt voor vegetarische producten groeit

Echtgenote Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren staat volledig achter dit initiatief. Het past ook prima bij de missie van de partij. Wat zakelijk belangrijker is: de markt voor vegetarische producten groeit, al blijft het vreemd dat sommige vegetariërs emotioneel toch vast blijven houden aan (de suggestie) van vlees.

In een eerder leven was Jaap Korteweg oprichter en voorzitter van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en was hij een doodgewone akkerbouwer in het plaatsje met de hem op het lijf geschreven naam Langeweg.

Of registreer je om te kunnen reageren.