Home

Achtergrond

Ingrid Jansen

Alle hens aan dek voor gezonde sector.

Functie: voorzitter Nederlandse Vakbond ­Varkenshouders
Nevenfunctie: voorzitter PO Varkenshouderij
Geboortejaar: 1984

Ingrid Jansen is sinds mei 2014 de eerste vrouwelijke voorzitter van varkenshouderijvakbond NVV, een hele verandering na mannen als Wien, Willie en Wyno. Deze heren zetten vooral in op protest, lastenverlichting en het aanvechten van maatregelen bij de rechter. Ingrid Jansen ziet imagoverbetering als een van haar speerpunten. Met dat doel is ze onder meer regelmatig te zien bij diverse landelijke media.

Flinke klus

Jansen is gestart op een moment dat alles in de belangenbehartiging is veranderd. Het Productschap Vee en Vlees (PVV) is niet meer; een deel van de taken wordt overgenomen door de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV), waarvan Jansen ook voorzitter is. Het in de steigers zetten van het POV is een flinke klus en het binnenhalen van de benodigde financiële middelen de grootste uitdaging. Daarnaast moet ze een pluriforme, kritische achterban, die al jaren kampt met marginale verdiensten, tevreden zien te houden. Geen sinecure.

Om toekomst te behouden voor de varkenshouderij in Nederland, zet Jansen in op de commissie-Rosenthal die maatregelen moet nemen zodat varkenshouders meer geld verdienen. Een betere exportpositie en meer samenwerking zijn sleutelbegrippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.