Home

Achtergrond

Henny Swinkels

Reizen, reizen, en ook verkopen

Functie: directeur corporate affairs VanDrie Group
Nevenfuncties: bestuurder Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV), bestuurder van de Stichting Branche-­organisatie Kalverhouderij (SBK)
Geboortejaar: 1950

Directeur corporate affairs Hennie Swinkels loopt zich nog altijd de benen uit het lijf voor de familie VanDrie. Nog altijd heeft Swinkels een flinke portie scoringsdrift. Heel veel succes heeft het de afgelopen jaren helaas niet opgeleverd.

Belangrijke markten als de VS en China blijven nog dicht zitten, en als markten open gaan, blijft de drempel vaak hoog, zoals in Japan.

Een klein succesje lijkt de aanstaande opening van de Canadese markt, en hiervoor was niet eens koninklijk bezoek nodig. Hopelijk voor Swinkels volgen meer markten, want al weet je als lobbyïst dat een lange adem nodig is, je wilt uiteindelijk ook scoren. De Nederlandse kalverhouderij zit erom verlegen en ook familiebedrijf VanDrie is wel toe aan een nieuw succesje.

Kwaliteit en innovatie

Deze familie blijft een beetje op de achtergrond, in de slachterijen, de veevoerfabrieken en de verzamelcentra. Ze zorgt daar wel dat de kwaliteit in de keten stevig wordt gewaarborgd en dat voortdurend wordt geïnnoveerd.

Naast exportsucces heeft de kalverhouderij ook intern succes nodig, met name middelen om de kwaliteitscontrole te blijven waarborgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.