Home

Achtergrond

Hein Deprez

Belg fuseert en loert op Hollandse kansen.

Functie: President-Commissaris Greenyard Foods.
Geboortejaar: 1961

Hein Deprez begon ooit als paddestoelenkweker, maar bleek al snel nog meer neus voor handel te hebben dan voor teelt. In 2015 vergrootte hij zijn handelsimperium in groente en fruit via de fusie tussen zijn bedrijf Univeg en diepvries- en conservengigant Greenyard.

The Greenery

Het nieuwe Greenyard Foods wordt door Deprez geleid vanuit de stoel van president-commissaris, niet die van CEO. Maar niemand hoeft eraan te twijfelen dat die beweging een stap terug betekent. Zoals Deprez zich eind jaren 90 ook slechts schijnbaar terugtrok uit de Nederlandse agf-handel. Hij voelde zich geschoffeerd door The Greenery, dat zijn Nederlandse handelsbedrijf maar beperkte toegang gaf tot product van Greenery-telers.

Zorg voor je klant

Onder de vlag van Univeg lijfde Deprez vervolgens Bakker Barendrecht in en zo de hele agf-leverantie van Albert Heijn in. In 2015 voerde hij zelfs fusiegesprekken met The Greenery; minstens op basis van gelijkheid: de Nederlandse omzet van Deprez is met € 1,1 miljard zeker zo groot als die van The Greenery. Met in totaal zo’n € 4 miljard is Greenyard Foods zelfs veel groter. Wat Deprez recht van spreken geeft, hetgeen hij vaak doet voor Nederlands publiek, met steeds deze boodschap: zorg voor je klant (de retail) in plaats van die te verketteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.