Home

Achtergrond 1107 x bekeken

Handel bijproducten trekt wat aan

De handel in bijproducten neemt weer wat toe, nu langzaamaan bekend wordt wat de percentages in de maiskuil doen. De uitslagen zijn gebaseerd op een klein aantal bemonsteringen.

De mais lag in veel gevallen nog niet lang genoeg in de kuilen om te kunnen beoordelen. Toch duiden de eerste tekenen op een lager dan gemiddeld zetmeelpercentage en een hoger drogestofgehalte van de mais.

Bierbostel

Voerhandelaren melden dat de afzet van bierbostel onverminderd goed verloopt. De vraag naar dit product blijft redelijk stabiel en de prijs ook. Aardappelpersvezel is aardig af te zetten, ook al is het inkuilseizoen voorbij. De productie van perspulp is vorige week de derde en laatste fase van de campagne ingegaan. De prijs van perspulp is daarmee verhoogd naar €1,98 per procent droge stof, dit was €1,94.

Corngold

Corngold is met 10 cent in prijs gestegen, het product kost daarmee €1,85 per procent droge stof. Het aanbod van het product is matig door een niet optimale productie bij één van de grote producenten waardoor er levertijden zijn ontstaan.

De komende weken, tot het eind van het jaar, worden geen aparte dingen verwacht in handel en prijzen van ruwvoer en bijproducten. In de loop van het nieuwe jaar wordt wel een grotere vraag naar bijproducten verwacht. Dit om de gehalten in de mais te compenseren en om de groei van de veestapel op te kunnen vangen.

Prognose: stabiele prijzen bij rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.