Home

Achtergrond

Frank Dales

Meedenkende dierenbeschermer.

Functie: algemeen directeur Dierenbescherming
Nevenfuncties: voorzitter Eurogroup for animals, voorzitter Raad van Toezicht Provinciale Bibliotheekcentrale Utrecht, lid Raad van Toezicht Vereniging 
Openbaar Onderwijs-facilitair
Geboortejaar: 1957

Frank Dales is sinds 1 juni 2007 de directeur en het gezicht van de Dierenbescherming. Te merken is dat hij een politiek verleden heeft. Dales – geboren in New Jersey, Verenigde Staten – denkt mee, wil resultaat en poldert zich daar naartoe.

In 1990 begon zijn carrière in Purmerend als jongste raadslid van Nederland. In 2001 werd hij burgemeester in Breukelen. Ook was hij bijna twee jaar voorzitter van D66.

Beter Leven Keurmerk

Onder Dales heeft de Dierenbescherming gekozen om het welzijn van de landbouwhuisdieren te verbeteren door constructief te onderhandelen met de veehouderij. Ze ontwikkelde het Beter Leven Keurmerk en de bijbehorende sterrenwaardering. Daardoor is ze de richtinggevende organisatie op gebied van dierwelzijn in de veehouderij geworden en een stimulans voor innovatie.

Kwetsbaar voor kritiek

Deze opstelling maakt wel dat de organisatie kwetsbaar is voor kritiek uit de achterban en van concurrerende organisaties. Door slim te opereren en zich soms tijdig terug te trekken (bijvoorbeeld bij het veetransportsys­teem QLL) weet Dales zijn organisatie toch behoorlijk uit de wind te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.