Home

Achtergrond

Francis Kint

Ambitieuze Belg is vijfde CEO sinds 2010.

Functie: CEO Vion Food Group
Geboortejaar: 1962

Verstand van vlees had Francis Kint nog niet toen hij op 1 september 2015 aantrad als CEO bij Vion Food. Sinds 2013 was hij CEO bij het Belgische Univeg. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties bij bedrijven als Chiquita (Vice President North and Eastern Europe), Fiskars (President Europe) en UNIVEG.

Goede relaties

Hij weet dus het een en ander af van groenten, fruit, scharen en messen. Volgens Vion heeft Kint veel ervaring in de foodsector. Hij weet wat omgaan met verse producten is en is zeer ervaren in het onderhouden van goede relaties met leveranciers, afnemers en producenten wereldwijd.

Herstelplan voor Vion

Echte wapenfeiten sinds zijn aantreden zijn er nog niet te noemen. Kint heeft de eerste maanden vooral achter de schermen gewerkt aan een herstelplan voor Vion. Hij moet een strategie ontwikkelen die het bedrijf in rustig vaarwater brengt. Dat betekent vertrouwen terugwinnen, weer zwarte cijfers schrijven, boeren tevreden houden en knopen doorhakken over verdere afslanking, vooral in Duitsland. Het komende jaar zal in die zin (weer) een jaar van de waarheid worden, zowel voor de Belg als voor Vion. Voor Vion zou het in ieder geval erg goed zijn als er weer eens een manager met zitvlees kwam; Kint is de vijfde CEO in net zoveel jaren. Dat tempo is niet vol te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.