Home

Achtergrond 1195 x bekeken

Elbert Dijkgraaf

Op een politiek chique manier scoren.

Functie: Tweede Kamerlid SGP
Nevenfuncties: bijzonder hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit, columnist voor het Nederlands Dagblad en de Gezinsgids, lid Raad van Toezicht Christelijke ­Hogeschool Ede
Geboortejaar: 1970

Elbert Dijkgraaf laat zien dat je niet altijd een grote partij hoeft te zijn om invloed te hebben in de politieke arena. Als landbouwwoordvoerder heeft hij een stevige vinger in de pap, ook al telt zijn SGP-fractie slechts drie zetels. Hij is het hoogst genoteerde Kamerlid in deze AgriTop 50.

Bedreven in het parlementaire spel

Dijkgraaf verschijnt altijd goed voorbereid aan de microfoon, spreekt met humor en is bedreven in het parlementaire spel. Hij deinst niet terug voor ingewikkelde dossiers als PAS en het mestbeleid. Door zijn dossierkennis weet hij zaken vaak technisch aan te passen, waardoor de boer doorgaans beter uit de bus komt.

De bijzonder hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam acht een sterke agrarische sector van groot belang en komt daarom op voor de belangen van boeren en tuinders. Het knellende mededingingsbeleid en belemmerende natuur- en milieuregels zijn twee van zijn voornaamste stokpaardjes. Dijkgraaf werkt politiek op een chique manier en weet op deze manier vaak zijn doel te bereiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.