Home

Achtergrond

Dirk Kloosterboer

Kadaver-monopolist.

Functies: CEO Darling Ingredients International, Chief Operating Officer Darling 
International Holding
Geboortejaar: 1954

Als er één persoon is die er niet op achteruit is gegaan door het Vion-debacle en de verkoop van de destructietak aan het Amerikaanse Daling, is het wel Dirk Kloosterboer. In dienst van Darling International steeg zijn totale jaarsalaris naar ruim

$ 6,2 miljoen (ruim
€ 5,7 miljoen). Daarvan is ongeveer een kwart in cash, het restant is in aandelen en opties. Het bewijst het aloude adagium dat werken in een business aan de onderkant van de markt (destructie, afval, sloop) vaak winstgevender is dan aan de bovenkant .

Monopolie ophalen en verwerken kadavers

Het vroegere Vion Ingredients heeft in Nederland bij wet het monopolie op het ophalen en verwerken van kadavers. De winsten die daarmee werden behaald, vloeiden vroeger in de kas van de ZLTO, maar komen nu niet meer terug in boerenhand. Vorig jaar was sprake van een onderzoek door het ministerie van Economische Zaken om het monopolie van Darling te beëindigen. Het is een zaak waar al vaker naar is gekeken. Kennelijk heeft de kwestie geen grote haast. De laatste tijd is weinig meer gehoord over het onderwerp.

Of registreer je om te kunnen reageren.