Home

Achtergrond

Ben Dellaert

Boegbeeld van de internationale eiersector.

Functie: Voorzitter International Egg Commission, operationeel directeur CoMore, secretaris Avined, Pluimned en Ovoned.
Geboortejaar: 1965

Ben Dellaert is tijdens de IEC Global Leaderschip Conference in Berlijn voor de periode van twee jaar benoemd als de nieuwe voorzitter van de International Egg Commission. Dellaert nam het stokje met gepaste trots over van Cesar de Anda uit Mexico, die werd voorafgegaan door de Amerikaanse Joanne Ivy, de eerste vrouwelijke voorzitter sinds het bestaan van de organisatie.

De stem van alle eierproducenten en -verwerkers

De IEC is de stem van alle eierproducenten en -verwerkers wereldwijd en is uitgegroeid tot een paraplu van sub-organisaties, die sinds vorig jaar gezamenlijk naar buiten treedt als de World Egg Organisation. De IEC speelt een belangrijke rol als het gaat om het laten horen van het geluid van de eierindustrie in wereldwijd opererende organisaties als de WHO (humane gezondheid), OIE (diergezondheid) en FAO (landbouw).

Productschap Pluimveevlees en Eieren

Dellaert was al enige tijd bij de organisatie betrokken als vice-voorzitter en sinds 1999 als lid. Hij werkte daarnaast jarenlang als secretaris van het Productschap Pluimveevlees en Eieren. Na de opheffing van het PPE werd hij operationeel directeur bij dienstverlenings- en certificeringsbedrijf CoMore én vervulde hij de rol als secretaris Avined, Pluimned en Ovoned. Uit hoofde van Ovoned is hij betrokken bij de International Egg Commission.

Fabian Brockotter

Of registreer je om te kunnen reageren.