Home

Achtergrond

Bart Hoogwegt

Galeriehouder met zuivelvermogen.

Functies: Eigenaar Galerie Bart, directeur Bracamonte groep
Geboortejaar: 1970

De jongste van de erven Hoogwegt vertegenwoordigt ‘de familie’ en zwaait de scepter over de Bracamonte groep. Als zodanig trekt galeriehouder Bart Hoogwegt indirect ook aan de touwtjes bij de Hoogwegt Group en andere bedrijven in het Bracamonte-cluster.Vanaf een statige villa op een Groesbeekse golfbaan wordt zo geprobeerd richting te geven aan een concern met ongeveer € 3,8 miljard omzet (cijfers 2014).

Hoofdstedelijke kunstwereldje

Bart Hoogwegt lijkt zich na een ingreep in het najaar van 2013 overigens redelijk op de achtergrond te houden. De werkmaatschappijen kunnen grotendeels hun eigen gang gaan. Ieder doet waar hij goed in is. Pa Henk Hoogwegt heeft nog wel geprobeerd zijn zoon een goede agrarische basisopleiding te geven. Bart heeft de studie internationale handel gevolgd aan Van Hall Larenstein, maar daarna is hij het hoofdstedelijke kunstwereldje ingedoken. Bart Hoogwegt heeft galeries in Amsterdam en Nijmegen en is een bekende naam in de wereld van de moderne kunst.

Onder Bracamonte vallen de internationale zuivelhandelaar Hoogwegt, visverwerker Kennemer Vis, broodjesbedrijf Bracamonte Daily Foods en een hele reeks golfbanen.

Of registreer je om te kunnen reageren.