Home

Achtergrond

Wisselkoers trekt aan, rente daalt

De Euribor-rente met een looptijd van 3 maanden is verder gedaald tot ongeveer -0,07%. Volgens ABN Amro kan de koers nog verder dalen.

De Amsterdamse bankiers denken dat de Europese Centrale Bank de belangrijkste rente die het berekent aan commerciële banken met 10 basispunten zal verlagen tot -0,3%. Als banken deze lage leenkosten aan elkaar doorberekenen, daalt de Euribor-rente verder. ABN Amro verwacht dat ook. Banken hanteren soms nog wel redelijk forse rente-opslagen.

Wisselkoers Euro gedaald

ING verwacht een tegengestelde beweging naar iets minder lage rentes. In ieder geval zullen de leenkosten vooralsnog relatief laag blijven. De wisselkoers van de euro is ondertussen ook wat gedaald. Woensdag sloot de euro af op een koers van minder dan $1,1, oftewel 1,4% minder dan een week eerder. ING denkt dat de koers in het tweede kwartaal van 2016 onder $1 zal zakken. De euro zal ook steeds minder Britse ponden waard zijn. Voor de export is een lagere koers natuurlijk positief.

Een Amerikaanse renteverhoging zou snel leiden tot een koersstijging van de dollar en wordt in december verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.