Home

Achtergrond 2356 x bekeken 1 reactie

Euro wordt weer sterker ten opzichte van dollar

Banken verwachten dat er een einde komt aan de dalende koers van de euro ten opzichte van de dollar. Zowel analisten van de Rabobank als van ABN AMRO zijn deze mening toegedaan.

De belangrijkste reden voor deze aanname is dat deskundigen ervan uit gaan dat een renteverhoging door de Federal Reserve (FED) er dit jaar niet meer gaat komen. Overigens is de verwachting dat het zal gaan om een relatief bescheiden herstel van de euro. Waarschijnlijk zal de FED naar verwachting in de loop van 2016 de mogelijke renteverhoging van de dollar weer op de agenda zetten.

De gedachte van monetair deskundigen dat de dollar en de euro dit jaar nog een gelijke waarde zullen bereiken is hiermee wel heel onwaarschijnlijk geworden.


De sterke dollar heeft trouwens zijn invloed op de Amerikaanse economie niet gemist, deze week kwam de FED met cijfer over de economische ontwikkeling tussen augustus en oktober. Daaruit blijkt dat er sprake is van een bescheiden groei, als een van de oorzaken noemt de FED de duurdere Amerikaanse producten voor het buitenland die de export afremmen, ook op het toerisme was de duurdere dollar slecht.

Eén reactie

  • farmer135

    Je koopt dan in elk geval meer olie voor een euro

Of registreer je om te kunnen reageren.