Home

Achtergrond 2270 x bekeken 1 reactie

Aanschuiven bij Familie Van den Hengel

Wulf en Meta van den Hengel zijn de vierde ­generatie veehouders op de 370 jaar oude boerderij aan rivier de Eem. Hun bekroonde boerderij is in oude staat ­gehouden. Dat zie je vooral terug aan de prachtig betegelde muren in woonkamer en keuken.

De massief houten keukentafel liet Wulf maken van honderd jaar oude spanten uit de varkensschuur.

Er schoven onder meer veehandelaren, voervertegenwoordigers, machine-onderhandelaars, buren en ­familie aan.

De tafel heeft de tand des tijds goed doorstaan. Alleen het omgevallen potje nagellak­remover van een van de dochters liet wat sporen na.

 

Beweeg over het icoon om meer te weten te komen.

Advies en toekomstdromen

Aan tafel valt het geen moment stil. De ouders van Meta en Wulf, en ome Anton, komen regelmatig langs om even een bakkie te doen. Opa Theo helpt graag een handje mee op de boerderij en tijdens de koffie geeft hij op gepassioneerde wijze bedrijfs­advies.

De 13-jarige Martin praat aan tafel ook graag mee; hij kan niet wachten om de boerderij over te nemen. Uit zijn slaapkamerraam kan hij richting de stal kijken. Als daar ‘s ochtends vroeg de kantoorlamp niet brandt, weet hij dat zijn vader nog niet aan het melken is. Dan gaat Martin er zelf alvast uit om te beginnen met melken.

Gemiddeld gaan er vijf pakken koffie per week doorheen.

Alles bij elkaar is er geen gebrek aan volk dat rond koffietijd aanschuift aan de keukentafel bij familie Van den Hengel. Dat er gemiddeld vijf pakken koffie in de week doorheen gaan, zegt wel genoeg.

Marije Kuiper

Eén reactie

  • info104

    Zo te lezen ,een gezellige familie waar volgens mij veel gesprekken en lief en leed met elkaar worden gedeeld, een voorbeeld voor een goed gezin met een bedrijf waar ook nog wat word verdiend. (denk ik).
    Een voorbeeld voor velen.

Of registreer je om te kunnen reageren.